În timpul controalelor rutiere, angajații Inspectoratelor de transport rutier (ITD) Lubusz și Więtokrzysk din Polonia au identificat două camioane cu generatoare modificate de impulsuri pentru cutia de viteze, ceea ce a făcut posibilă falsificarea înregistrărilor tahografului, raportează serviciul de presă al Inspectoratului Principal pentru Transport Rutier al Republicii Polone (GITD).

Pe 27 octombrie, angajații ITD din regiunea Więtokrzyskie au oprit un camion turcesc pe autostrada DK7 din Shevce. În timpul controlului, s-a dovedit că generatorul de impulsuri al cutiei de viteze a autotractorului a fost modificat. În el fusese înlocuit microcircuitul, ceea ce i-a permis șoferului să oprească de la distanță generatorul de impulsuri.

De asemenea, s-a constatat că modificarea dispozitivului afectează funcționarea odometrului, acţiune clasificată drept infracțiune de legislația poloneză. Inspectorii au chemat poliția la locul de control, care l-a arestat pe şoferul turc. Împotriva transportatorului rutier va fi inițiată acțiunea administrativă privind impunerea unei amenzi.

Pe 28 octombrie, angajații ITD Lubusz, în timpul unei inspecții a unui camion polonez pe autostrada S3 de lângă Gorzow Wielkopolski, au constatat că transmițătorul de câmp magnetic a fost modificat în așa fel încât să poată bloca semnalul transmis cu un magnet. Datorită acestui fapt, șoferul a putut să înregistreze perioada de odihnă în tahograf în timpul conducerii. În timpul inspecției, s-a dovedit, de asemenea, că modificarea efectuată afectează funcționarea contorului de parcurs. În consecință, șoferul camionului a fost reținut de polițiști. Împotriva transportatorului rutier va fi inițiată acțiunea administrativă privind impunerea unei amenzi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut