Secția a II-a a Curții Provinciale Pontevedra (Spania) judecă marți, 15 februarie, un inspector civil de la postul Tui pentru care Parchetul cere închisoare de minimum 5 ani pentru presupuse infracțiuni de estorcare și luare de mită. Potrivit rechizitoriului, în 2015, acesta a stabilit o relație personală cu un om de afaceri, proprietar al unei firme de transport, în timpul în care a participat la acțiuni de control al documentației vehiculelor de transport hidrocarburi.

În decembrie 2015, „în scopul obținerii unui beneficiu economic necuvenit”, Garda Civilă i-a cerut omului de afaceri să-i dea un ceas de ultimă generație – marca Baume – pentru a „evita” controalele și inspecțiile care îi puteau împiedica activitatea de transport.

Pe 16 decembrie 2015, cei doi au mers împreună la un magazin de bijuterii din Centrul Comercial Alvarinho, din Valença do Miño (Portugalia), de unde omul de afaceri și-a cumpărat un ceas la un preț de 2.900 de euro și l-a dat inspectorului.

Procurorul arată că factura de cumpărare a fost făcută pe numele învinuitului, care două zile mai târziu s-a întors la magazinul de bijuterii, unde a returnat ceasul și a păstrat cei 2.900 de euro pe care i-a rambursat bijutierul. Ca urmare, se solicită pentru inculpatul suspendarea contractului de muncă și din funcția publică de funcționar pe durata pedepsei. În plus, pentru victimă se cer despăgubiri de 2.900 de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare