Procesul de licitație pentru vânzarea filialei de logistică DB Schenker nu a început încă oficial, dar un fond suveran de avere dintr-un stat din Golf este acum listat ca o nouă parte interesată, relatează Verkehrsrundschau.de.

Un posibil cumpărător al companiei de logistică DB Schenker ar putea fi un investitor din Emiratele Arabe Unite. După cum relatează Handelsblatt, ADQ, unul dintre cele trei fonduri suverane din Emiratul Abu Dhabi, este interesat să cumpere subsidiara de logistică a Deutsche Bahn.

De când s-a știut că DB dorește să se separe de filiala de logistică – care, spre deosebire de DB Cargo, face profit – DSV și Deutsche Post au fost menționaţi ca posibili cumpărători, iar diverse fonduri de private equity au fost, de asemenea amintite ca posibile părți interesate. Prețul de achiziție pentru DB Schenker a fost discutat recent la aproximativ 15 miliarde de euro.

În prezent, guvernul federal stabileşte criteriile care ar trebui utilizate pentru a selecta un cumpărător pentru filiala de logistică DB. Potrivit Handelsblatt, „părți ale guvernului federal sunt îngrijorate” deoarece consideră Schenker o „companie critică” – deci ar trebui examinat cu atenție cui este vândută.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut