Verdi și AVSL au căzut de acord asupra unui contract colectiv care presupune majorări de salarii în industria de transport şi logistică din Baden-Württemberg în următoarele 24 de luni. O primă majorare, de 4,4%, se va aplica din 1 mai până la sfârşitul anului, iar în 2023 se va aplica încă una, de 3,1%. Acordul se referă la circa 120.000 de angajați.

În cadrul negocierilor colective ale industriei de expediții și logistică din Baden-Württemberg, asociația patronală AVSL și sindicatul Verdi au convenit o creştere cu 7,5% a salariilor, aplicată în două etape.

Partenerii de negociere implicați au ajuns la un acord care include o primă creștere de 4,4% retroactivă, de la 1 mai 2022 și o a doua creștere de 3,1% până la 1 martie 2023. În plus, remunerația stagiarilor va crește cu sume cuprinse între 55 și 90 de euro, în funcție de anul de formare. „Este o înțelegere care face dreptate circumstanțelor care includ pe de o parte inflația ridicată, iar pe de alta, riscurile din piață, cum ar fi lanțurile de aprovizionare puse sub presiune în contextul războiului din Ucraina și al pandemiei de coronavirus”, a subliniat asociația patronală AVSL. Negociatorul-șef al lui sindicatului Verdi a adăugat: „Este un rezultat foarte bun, care le aduce lucrătorilor creșteri semnificative ale salariilor în următorii doi ani.”

Inițial, sindicatul urmărea un termen maxim de douăsprezece luni în negocieri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare