Un nou sistem de screening automat pentru detectarea migranţilor ilegali din camioane a fost testat la graniţa dintre Ungaria şi România, în punctul de trecere a frontierei Csanádpalota-Nădlac II, timp de 3 zile. Universitatea Națională a Funcției Publice din Ungaria a testat între 26 şi 28 ianuarie o tehnologie electromagnetică propusă de compania slovacă Ralen, potrivit publicaţiei maghiare Infostart.

Tehnologia, numită Gate Guard, permite detectarea rapidă a persoanelor care se ascund în camioane sau în alte vehicule comerciale. Produsele companiei slovace Ralen sunt folosite în toată lumea, în Statele Unite și Marea Britanie, dar şi la protecția frontierei polono-belaruse.

Gate Guard a stârnit un mare interes nu doar în rândul experților maghiari, ci și a celor străini, pentru că sistemul a fost urmărit la faţa locului nu numai de un reprezentant al poliției române, ci şi de comandanții contingentelor de poliție austriacă și turcă.

Angajații companiei slovace au prezentat la Csanádpalota un sistem demo mobil care a constat din două camere orientate către plăcuțele de înmatriculare din față și din spate ale camioanelor, o unitate care emite unde electromagnetice și o cabină a operatorului cu trei monitoare. Procesul de screening este complet automatizat, tehnologia identificând doar persoanele care se ascund în camioane sau alte vehicule comerciale, nu şi animale.

Funcționarea Gate Guard este complet sigură pentru sănătatea umană, scanând cabina camionului și remorca în aproximativ un minut și jumătate.

Sistemul funcționează continuu 24/24 și are un UPS, adică o sursă de alimentare care funcţionează şi în cazul unei pene de curent. Gate Guard poate fi alimentat chiar și cu panouri solare, la cerere. Datele sunt transmise printr-un cablu optic, iar operatorul vede informații detaliate despre vehiculul inspectat pe monitoare conectate.

Testul de trei zile a fost finalizat cu succes, iar sistemul a semnalat polițiștilor cu acurateţe de 100% oamenii ascunși în vehicule.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare