În Bulgaria, lângă Sofia, s-a deschis un nou terminal intermodal. Noua unitate din Zona Industrială Bozhurishte va fi folosită pentru a gestiona containerele descărcate în port, destinate clienților din vestul Bulgariei. Între terminal și portul Burgas, mărfurile vor fi deplasate pe calea ferată, scrie RailFreight.

Terminalul, care va fi echipat cu două șine de cale ferată de câte 300 m, are o suprafață operațională de 27.000 m2, cu o capacitate anuală estimată de 60.000 TEU. Linia de cale ferată dintre Sofia și portul Burgas este o secțiune cheie a coridorului TEN-T Orient – Est Med, care leagă Grecia de Germania.

Compania BMF, care administrează portul Burgas, va fi responsabilă de operarea terminalului. Directorul BMF, Boris Balev, a descris noul terminal drept „o legătură principală între portul Burgas și rețeaua europeană de terminale intermodale”. Investiția totală pentru construcția terminalului s-a ridicat în jurul a cinci milioane de euro. „Locația cheie, de-a lungul liniei de cale ferată Sofia-Bankya, asigură flexibilitatea livrărilor de containere către/dinspre interiorul țării, atât pe cale rutieră, cât și pe calea ferată.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut