Un șofer de camion care călătorea prin Germania, observând o patrulă de control pe partea opusă a autostrăzii, a sunat serviciile de inspecție, raportând bănuiala că în remorca sa se infiltraseră câţiva imigranți ilegali.

În timp ce polițiștii germani controlau vehiculele care se îndreptau către granița cu Belgia în parcarea Königsberg de pe autostrada A44, de cealaltă parte a drumului, un șofer de camion a început să-i sune. Bărbatul striga un cuvânt care suna ca „banditos”, în timp ce arăta spre vehiculul său. Așa că patrula de poliție a ieșit pe autostradă, a ajuns pe sensul opus și s-a întâlnit cu camionul în parcarea Am Tunnel din apropiere.

Apelul șoferului a fost imediat clarificat când trei cetățeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 41 și 54 de ani, au fost găsiți în interiorul remorcii. Potrivit constatărilor preliminare, fiecare dintre imigranți a intrat în remorcă înainte ca vehiculul să pătrundă în Germania, mizând probabil pe transportul către Marea Britanie. Nu a existat niciun indiciu că șoferul ar fi oferit ajutor benevol pakistanezilor.

După un scurt interogatoriu, șoferului i s-a permis să continue cursa. Din păcate, transportatorul a trebuit să suporte deteriorarea unei părți a încărcăturii, care poate fi văzută în fotografia publicată de 40ton.net. Pe de altă parte, împotriva imigranților au fost inițiate proceduri pentru intrarea ilegală în Germania. Doi dintre aceştia nu au prezentat niciun document în timpul controlului, astfel că deportarea îi va duce la ultima graniță trecută – Belgia. Pe de altă parte, unul dintre imigranți avea un pașaport pakistanez și, ca urmare, va fi trimis înapoi în Pakistan. Acest lucru explică în mod clar de ce oamenii care intră ilegal în remorci evită să prezinte orice documente.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare