Agenții Gărzii Civile din Soria au reținut o persoană în calitate de presupus autor al unei infracțiuni de fals în documente prin introducerea unui card de șofer care aparţinea unei alte persoane în dispozitivul tahograf digital al camionului pe care îl conducea. În acest fel, a creat aparența că persoana de la volan este altcineva și, prin urmare, a generat date false despre timpii de conducere și de odihnă.

Evenimentul a avut loc în urmă cu câteva zile, la ora 03:00, când agenții Gărzii Civile au oprit un șofer pe A-2 (Madrid-Barcelona), sensul spre Madrid, care nu își folosea corect centura de siguranță, ci purta o clemă instalată pe centura respectivă, care împiedica funcţionarea corectă. În timpul controlului, s-a efectuat și o verificare a tahografului, care a evidenţiat că şoferul introdusese cardul altui șofer. De altfel, şoferul a recunoscut că a achiziționat cardul care aparţinea altcuiva.

Cazul, potrivit Foro Transporte Profesional, a fost trimis Tribunalului din Almazán.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare