Împotriva unui șofer maghiar în vârstă de 29 de ani va fi demarată urmărirea penală pentru asistarea a 29 de străini la trecerea ilegală a graniței cu duba sa, a anunțat vineri, 3 iunie, pe site-ul police.hu Poliția Districtuală Pest.

La trei și jumătate dimineața, polițiștii maghiari din districtul Pest au oprit o dubă cu plăcuțe de înmatriculare din Ungaria pe tronsonul de 35 de kilometri al autostrăzii M5. În zona de transport de marfă a vehiculului au fost descoperiţi 29 de migranți care au pretins că sunt cetățeni afgani, pakistanezi și indieni. Aceştia, împreună cu şoferul, au fost arestați pe loc, notează Infostart. Potrivit legislației maghiare în vigoare, imigranții ilegali vor fi escortați înapoi la bariera de securitate temporară, iar împotriva șoferului va fi inițiată o urmărire penală pentru suspiciunea de trafic de ființe umane, se mai arată în comunicatul poliţiei maghiare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare