Poliția Rutieră din Forlì a denunțat pentru instigare la corupție un șofer de vehicule industriale în vârstă de 56 de ani, care, în timpul unui control pe autostrada A14, a încercat să evite o sancțiune pentru încălcarea timpilor de conducere prin oferirea a 50 de euro agenților.

În după-amiaza zilei de 26 august 2021, o patrulă a poliției rutiere italiene a oprit un vehicul comercial în zona de servicii Rubicone a autostrăzii A14. Acesta efectua transportul rutier internațional de lingouri de plumb din Albania în Austria. Ca urmare a analizei tahografului, ofițerii au constatat mai multe încălcări ale timpilor de conducere și de odihnă, care s-au soldat cu o amendă de 300 de euro și o penalizare de trei puncte la permisul de conducere. Pentru a evita sancţiunea, șoferul – cu o „atitudine prietenoasă și făcând cu ochiul” – le-a înmânat agenților o bancnotă de 50 de euro. O mișcare greșită, pentru că poliția nu numai că a refuzat oferta, dar l-a denunțat și pe șofer pentru incitarea la corupție și a confiscat bancnota. Evident că i-a mai rămas pedeapsa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut