Un şofer bosniac le-a povestit jurnaliştilor cât câştigă el şi colegii săi care lucrează în Germania, îndemnând şoferii din alte ţări să nu creadă basmele despre plăţi mari de la angajatorii germani, scrie Hercegovina.info.

Șoferii din Bosnia și Herțegovina se plâng de salariile mici din industrie și caută oportunități de a merge la muncă în alte țări. Cel mai mult sunt atrași de Germania, unde transportatorii le plătesc şoferilor 5.000 de euro pe lună.

După cum relatează Logist.Today, mai multe instituții de presă din Bosnia și Herțegovina au publicat informații că în țara lor un șofer care petrece 25 sau chiar 30 de zile pe lună la volan nu poate câștiga mai mult de 750-1.000 de euro, în vreme ce, în Germania, salariul unui şofer profesionist variază între 4.500 şi 5.000 de euro.

Şoferul de camion care lucrează în Stuttgart subliniază că lucrurile nu sunt chiar ideale în Germania. El spune că nu cunoaște un singur șofer care să câștige o asemenea sumă. Salariile în Germania sunt exprimate brut, ceea ce înseamnă că dacă cineva ar câștiga 4.500 de euro, salariul său ar fi în jur de 3.000 de euro. „În zona Stuttgart, un apartament costă şi 1.000-1.500 de euro. Prețurile în Germania sunt de două ori mai mari decât în Bosnia și Herțegovina. Sunt revoltat că se publică această informație falsă, conform căreia totul este perfect în Germania.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut