În urmă cu două săptămâni, un șofer român beat, pe autostrada germană L1107, aproape de Buchäckerring și de ieșirea de pe A6, a avariat mai multe vehicule și și-a amenințat grav un coleg german, potrivit declaraţiei serviciului de presă al departamentului de poliție al orașului Heilbronn (Baden-Württemberg) pe presseportal.de.

Într-o seară, serviciile de urgență ale poliției și centrelor de salvare din Bad Rappenau au primit un număr mare de apeluri cu privire la un accident de amploare pe autostrada L1107, lângă Buchäckerring. După cum s-a dovedit, un șofer român de 43 de ani care transporta două tractoare a lovit două mașini în spate și a deteriorat alte patru mașini în timp ce conducea. În plus, românul a coborât din camion și a început să strige tare și să se comporte extrem de agresiv. La un moment dat, a fugit către un camion care se mișca încet, i-a deschis ușa cabinei, a urcat treptele și a început să-l amenințe pe șoferul german cu… o furculiță.

În urma comportamentului inadecvat al acestuia, șase persoane au suferit răni ușoare, dintre care două au necesitat asistența ambulanțelor ajunse la fața locului. Prejudiciul material total cauzat de acest accident a depășit 100.000 de euro.

Polițiștii care au ajuns la fața locului i-au cerut şoferului să facă un test de alcoolemie, dar acesta a refuzat. În cursul anchetei, românul a devenit din ce în ce mai agresiv, iar patrulele de la secţiile de poliție din Eppingen și Weinsberg și polițiștii rutieri din Weinsberg l-au încătușat.

După consultarea cu procurorul din Heilbronn, s-a decis arestarea șoferului camionului. Urmează să se hotărască dacă românul va fi eliberat sau dacă va trebui să aștepte în custodie o audiere la o instanță germană.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare