Londra a introdus de câțiva ani taxe în centrul orașului pentru a preveni intrarea vehiculelor poluante. Totuși, la sfârșitul anului trecut, primarul Londrei a extins zona în care se aplică restricțiile, iar amenda pentru o singură încălcare este de 97 de euro. Practic, condusul zilnic prin oraș poate duce la amenzi de câteva mii de euro. De exemplu, un şofer-patron francez a primit 333 de amenzi în valoare totală de 205.000 de euro.

Léo Taccoen, un transportator din Pas-de-Calais, care lucrează singur și face Rungis-Londra cu un camion Scania S 500 Euro 6, a acumulat 205.000 de euro în amenzi de peste Canal pentru „trecerile neregulate în zone cu emisii scăzute”. „Sunt la Londra în fiecare seară, având în vedere că sunt responsabil de conectarea frigiderelor Rungis-London. În urmă cu două săptămâni am primit primele 12 amenzi, apoi săptămâna trecută 116, iar restul ieri. Le-am numărat, sunt 333. Acesta este un total de 205.000 de euro, care trebuie plătiți la timp… Dacă nu, va trebui să plătesc 600.000 de euro.” Cu aceste cuvinte, în ziarul La Voix du Nord, șoferul-transportator francez și-a rezumat întâlnirea cu zonele de mediu din Londra, Low Emission Zone (LEZ) și Ultra Low Emission Zone (ULEZ).

Transportatorul în cauză circulă în mod regulat către Londra și întotdeauna trece prin zone de mediu. Problema este că vehiculele de peste 3,5 t nu sunt supuse deloc taxelor de trecere în zona ULEZ, iar în zona LEZ sunt scutite de acestea, cu condiția să respecte standardul de emisii Euro 6.

Francezul a angajat un avocat care îi va apăra cazul. Şi alţi șoferi amendaţi au decis să apeleze la serviciile unui avocat englez pentru a nu plăti sume atât de uriașe. Au existat și apeluri către consulatul Franței, ambasadă, Ministerul de Interne și Poliția de frontieră. Până acum, aceste contestații nu au dat niciun rezultat.

Cu toate acestea, primarul orașului Londra plănuiește să extindă în continuare ZFE vara viitoare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut