Garda Civilă din Spania a arestat un șofer german de camion care folosea cardul tahograf al altcuiva. Acesta riscă acum până la trei ani de închisoare, potrivit Diario de Transporte.

Șoferul, care a fost oprit pe autostrada AP-7, lângă Torrevieja, pe Costa Blanca, a fost surprins de agenţi cu un card în tahograf înregistrat pe numele altei persoane. Ca urmare, șoferul în vârstă de 54 de ani a fost arestat, cardul de tahograf ilegal a fost reţinut, iar mașina a fost confiscată. Şoferul este acuzat de „utilizarea în mod evident frauduloasă a unui document” – manipularea tahografului, inclusă în articolul 392 din Codul penal spaniol și pedepsită cu închisoare de până la trei ani. „Cardurile introduse în tahografe sunt netransferabile și pot fi folosite doar de șoferii pe numele cărora sunt emise. Nerespectarea acestei reguli nu numai că reprezintă un pericol semnificativ în traficul rutier, ci poate contribui și la concurența neloială în sectorul transporturilor”, se arată în declaraţia Gărzii Civile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut