Pe fondul creșterii prețurilor la combustibil, se observă o creștere a numărului de furturi din camioane în parcări din întreaga Europă. Mai mult, hoții nu ezită să fure combustibil nici chiar de la compatrioții lor, după cum reiese dintr-un material publicat de portalul piataauto.md.

Majoritatea şoferilor de camioane află că le-a fost golit în parcare rezervorul de combustibil al maşinii abia dimineața. Pentru a preveni un astfel de furt, unul dintre transportatorii români a instalat pe camionul său o cameră ascunsă, îndreptând-o spre rezervorul de benzină. Ca urmare, pe 4 noiembrie, la ora 4:30, aparatul a înregistrat întreg procesul de furt de combustibil. Filmarea, care poate fi vizionată la https://youtu.be/ZcyrMDm_W5w, arată cum hoțul se apropie mai întâi de camion pe jos, în câteva zeci de secunde sparge lacătul și deschide rezervorul de combustibil. Apoi pleacă și, după 13 minute, trage alături propriul său camion cu semiremorcă. Se pare că lucrează ca șofer pe transport internațional (pe ușa mașinii este vizibil un autocolant francez). Intrusul conectează rezervoarele mașinilor cu un furtun și începe să pompeze combustibil. Întregul proces este acoperit de zgomotul unui motor în funcțiune și continuă câteva minute, după care hoțul ascunde furtunul și pleacă imediat.

Materialul susține că hoțul este român, așa că a jefuit nu doar un coleg de breaslă, ci chiar pe compatriotul său.

Unul dintre comentariile lăsate sub acest videoclip este orientativ: „Dacă voi, românilor, nu faceți nimic cu acest hoț, nu veți fi primiți în nicio parcare. Salutări de la un șofer polonez șoferilor români normali.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut