Pentru a nu plăti, un șofer de camion român în vârstă de 41 de ani s-a obișnuit să-și conducă vehiculul și să forţeze barierele.

Într-un an, şoferul a „evitat” nu mai puțin de 115 taxe de drum în Țara Bascilor, conform Sud-Ouest. O rutină care s-a încheiat în iunie 2021, când șoferul român a fost arestat în cele din urmă de poliție la o cabină de taxare de lângă Biarritz.

El le-a spus anchetatorilor că a folosit această tehnică din momentul în care i s-a stricat dispozitivul de plată a taxelor VIA-T.

Autostrăzile ASF și Escota au estimat prejudiciul la 19.600 de euro.

Șoferul român a fost condamnat săptămâna trecută la o pedeapsă de trei luni de închisoare cu suspendare de către instanța din Bayonne.

Camionul a fost confiscat, pentru că, în mod evident, conștientă de caz, firma nu a făcut nimic pentru a înlocui dispozitivul VIA-T defect. Dar de atunci a oferit un card bancar tuturor șoferilor săi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare