Angajații Inspectoratului de Transport Rutier (ITD) Lublin, Polonia, au identificat un camion slovac cu tahograf manipulat care falsifica evidența perioadelor de muncă și de odihnă ale șoferului.

Potrivit serviciului de presă al Inspecției Transporturilor Rutiere din Lublin (WITD), pe 26 noiembrie, pe DN2, la 20 km de granița polono-belarusă, ofițerii de poliţie din Lublin au oprit la control un camion cu număr slovac de înmatriculare, care transporta sobe pe gaz din Slovacia în Federația Rusă. Verificarea tahografului a arătat că dispozitivul nu funcționa corect. Din acest motiv, inspectorii au trimis camionul la cel mai apropiat service, unde a fost efectuată o verificare detaliată a aparatului de înregistrare, a senzorului de puls și cablajului.

Specialiștii au aflat că software-ul aparatului de înregistrare a fost modificat în așa fel încât șoferul, prin apăsarea combinației corespunzătoare de butoane, a blocat funcționarea aparatului, astfel încât să poată înregistra ca timp de odihnă perioada în care mașina se afla de fapt în mișcare.

Drept urmare, inspectorii au trimis camionul într-o parcare specială până când transportatorul plătea un depozit pentru o amendă de 12.000 zloți (aproximativ 2.600 de euro) și readucea tahograful pe cheltuiala proprie în conformitate cu cerințele legale.

În plus, șoferul a fost predat polițiștilor cu o suspiciune întemeiată de încălcare a art. 306a din Codul penal al Republicii Polone (imixtiune în funcționarea contorului de parcurs al unui vehicul), care se pedepsește cu închisoare de până la 5 ani.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut