Pe data de 5 septembrie 2022, poliția din regiunea daneză Iutlanda de Sud-Est a anunțat o percheziție autorizată de Tribunalul Kolding la sediul unei companii de transport. Acuzațiile sunt legate de modul în care această companie tratează șoferii filipinezi.

Scopul acestei acțiuni, potrivit transportoeuropa.it, este de a descoperi eventualele încălcări ale regulilor privind timpii de conducere și odihnă și de cabotaj. În comunicatul de presă nu se comunică numele companiei, dar în aceeași zi sindicatul danez Fagbladet 3F a declarat că este vorba de Contrans, care are sediul în Kolding, adăugând că ancheta poliției vine după o plângere făcută în februarie 2022 de același sindicat pentru abuzul șoferilor străini.

Potrivit sindicatului, compania de transport ar folosi șoferi filipinezi pe care îi plătește cu 25 de coroane pe oră (echivalent cu 3,36 euro) și care locuiesc în interiorul cabinei.

Contrans – care are o flotă de 230 de vehicule și 400 de angajați – a negat aceste acuzații și nu a făcut nicio declarație cu privire la această operațiune a poliției.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare