Compania germană de transport Cargo Truck Direct, cu sediul în Düsseldorf, a început 2023 cu implementarea săptămânii de lucru de patru zile pentru toți angajații săi. Această firmă de transport testează conceptul pe o perioadă de 8 săptămâni, timp în care salariul celor peste 30 de angajați rămâne același.

În cele opt săptămâni, compania testează un sistem de lucru inedit, rar în sectorul transporturilor. Scopul săptămânii de lucru de patru zile este de a crește productivitatea în companie, de a reduce numărul de zile de boală și de a vedea dacă sistemul poate fi introdus la scară mai largă în Germania.

Pentru această fază de opt săptămâni, numărul de ore săptămânale a fost redus de la 45 la 40, în timp ce salariul lunar a rămas același. Deși productivitatea este importantă, compania consideră că atractivitatea locului de muncă este esențială în contextul deficitului de forță de muncă de azi. „Vrem să dăm înapoi angajaților cel mai important lucru pe care îl au în viața lor: timpul”, spune Andreas Hohnke, Managing Director și fondator Cargo Truck Direct, către DVZ. Schimburile sunt planificate astfel încât activităţile să se desfăşoare în fiecare zi şi la ora obişnuită, iar clienţii să nu experimenteze schimbări negative. A fost o mişcare care a necesitat multă planificare în avans, deoarece nu exista un precedent de urmat. „A fost dificil, dar din moment ce suntem cunoscuți pentru inovație, luăm această cale de pionierat și suntem mulțumiți de rezultatul planificării noastre”, spune directorul general Muhammet Altindas. Continuarea săptămânii de lucru de patru zile după faza de probă depinde de satisfacția personalului, care va juca un rol important în decizie. Iar după primele săptămâni, reacțiile sunt deja foarte bune.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut