Camioanele turceşti şi străine încărcate în Austria cu marfă sunt supuse unor aşteptări de 3-4 zile la graniţa cu Bulgaria, reclamă Fatih Şener, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor din Turcia (UND).

Fatih Şener, ale cărui puncte de vedere au fost incluse în declaraţia UND, a subliniat că vehiculele turceşti şi străine sunt ţinute mult timp la graniţa cu Bulgaria. „În special camioanele cu încărcături din Austria sunt supuse unei perioade de aşteptare când vin către Turcia. Întârzierile aplicate mărfurilor austriece nu se referă doar la vehiculele turceşti, ci şi la cele din alte ţări străine.”

În plus, și camioanele care merg din Turcia în Austria stau la cozi, potrivit Lojiport. „Deși cererea Austriei pentru un control mai strict la granițele Bulgariei are ca scop prevenirea imigrației ilegale, Bulgaria își propune să facă Austria să simtă controalele pe care le efectuează, ținând în așteptare vehiculele care vin din Austria în Turcia. Pot exista două motive pentru această practică: pentru a satisface cererea de controale sporite a Austriei şi pentru a se asigura că plângerile sunt trimise Austriei.”

După protocolul semnat de Austria, Bulgaria și România pe 30 decembrie, în care s-a convenit sporirea controlului la frontiere, au fost inițiate așteptări discriminatorii, după cum consideră UND, în ambele sensuri, la punctele de trecere Bulgaria-Turcia. Administrația vamală bulgară a declarat pe 7 ianuarie: „Am înăsprit controalele și răspundem solicitărilor Austriei.” Însă vehiculele care merg și se întorc din Austria au întârzieri, iar importatorii şi exportatorii austrieci sunt şi ei conştienţi de acest lucru. „Problema a devenit atât de gravă încât Camera de Comerţ austriacă şi-a avertizat membrii: „Recomandăm insistent să nu treceţi pe cât posibil prin Bulgaria.”

Însă Fatih Şener consideră că practica de a ţine camioanele turceşti să aştepte la graniţă 3-4 zile pentru a trimite un mesaj Austriei, este inumană pentru şoferi. Ca urmare, UND a informat despre aceste aspecte autoritățile UE, autoritățile austriece și toate instituțiile autorizate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut