Poliția maghiară a achiziţionat noi radare Traffipax, similare celor folosite de poliţişti pe marginea drumului, numai că acestea sunt închise într-o cutie. Deși aceste cutii au o poziţie fixă, ele nu vor găzdui în permanenţă un dispozitiv de măsurare, astfel că Traffipax va măsura doar ocazional viteza în zona respectivă.

ORFK a achiziționat un total de 40 de echipamente certificate pentru măsurarea vitezei în mișcare, care au costat 296 milioane HUF (700.000 de euro) net. La început, producătorul a livrat o singură piesă, iar dacă așa-numita procedură de calibrare are succes, va livra şi restul de 39 de Traffipax.

În iunie, un astfel de dispozitiv semi-fix a apărut pe autostrada 84, iar în curând vor fi amplasate cutii în tot mai multe locuri. De asemenea, publicaţia vesezz.hu a primit la redacţie fotografii ale unui astfel de dispozitiv montat în Debrețin. Ministerul maghiar de Interne nu doar reînnoiește, ci şi completează flota poliției rutiere cu un astfel de dispozitiv amplasat pe marginea drumului. Este clar ce așteaptă poliția de la cele 40 noi dispozitive Traffipax – reducerea vitezei şi scăderea numărului de încălcări privind viteza de deplasare a vehiculelor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare