De la 1 ianuarie 2024, în Ungaria, camioanele cu cinci sau mai multe axe ar trebui încadrate în categoria J5, și nu în J4, așa cum era înainte. Iar neintroducerea numărului corect de osii poate duce la amenzi, atrage atenţia Trafficban.com.

Una dintre modificările sistemului de taxare rutieră din Ungaria de la 1 ianuarie 2024 este introducerea categoriei de axe J5, care include combinații de vehicule cu cinci axe, chiar dacă una dintre osiile din spate este ridicată în timpul mersului. Categoria J4 poate fi aplicată doar vehiculelor cu patru axe. Operatorii de vehicule cu cinci sau mai multe axe pot furniza informații despre numărul de osii prin intermediul website-ului HU-GO sau al dispozitivelor lor de bord.

Șoferii care utilizează sistemul HU-GO ar trebui să ştie că taxa pentru utilizarea drumurilor din Ungaria se bazează pe numărul total de osii pe care le are vehiculul, chiar dacă axele liftabile sunt ridicate și nu ating drumul.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut