Cei peste 4.500 de angajaţi ai fabricii Mercedes din Kecskemét vor primi o indemnizație prin partajarea profitului, a anunțat pentru MTI Mercedes-Benz Manufacturing Ungaria. Suma brută unică de 870.000 HUF (circa 10.900 RON) va fi primită la începutul lunii aprilie, împreună cu salariul din martie, atât de angajații activi, cât şi de cei cu contract temporar la fabrică.

În ciuda lipsei semiconductorilor și a provocărilor logistice generate de măsurile regionale de combatere a epidemiei de coronavirus și a incertitudinilor geopolitice, Mercedes-Benz a încheiat un an de succes. „Ca mulțumiri pentru rezultatele obținute și pentru gradul ridicat de flexibilitate, Mercedes-Benz oferă angajaților săi o parte din succesul companiei”, a scris producătorul în anunț.

Împărțirea profitului este unul dintre elementele acordului salarial pe care compania l-a încheiat în urma negocierilor de succes cu sindicatele. Acordul de salarizare pentru acest an include, printre altele, o creștere salarială în mai multe etape, cu 17+7%, precum și plăți speciale în urma inflației, se mai precizează în anunţul citat de Infostart.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare