Toți muncitorii de la fabrica Tungsram din Hajdúböszörmény au fost disponibilizați, 90% dintre muncitori acceptând o plecare de comun acord, potrivit unui plan special, a aflat Magyar Hang de la Zoltán Elek, președintele local al Sindicatului Independent al Muncitorilor Tungsram (TDFSZ). În uzina lichidată, se va lucra până la jumătatea lunii ianuarie.

Se știe că, după ce Eximbank, în calitate de cel mai mare creditor, a respins a doua negociere de faliment a companiei în noiembrie, a început lichidarea Tungsram. Drept urmare, la companie au fost anunțate concedieri de grup care implică 750 de angajați din întreaga țară. Tungsram a desfășurat producție în Újpest, Hajdúböszörmény, Kisvárda, Nagykanizsa și Zalaegerszeg.

Zoltán Elek a adăugat că încă se lucrează la fabrică săptămâna aceasta, apoi va avea loc o oprire de trei săptămâni, după care, de la începutul anului până pe 13 ianuarie, va mai fi de lucru pentru cei aproximativ 90 de muncitori. Aceștia primesc pachetul de indemnizație, iar plata acestuia este continuă. Perioada de preaviz pentru angajații care lucrează în fabrică de cel mai mult timp expiră în februarie. Mulți au dreptul la o indemnizație de concediere de până la șase luni, a explicat președintele local al TDFSZ.

Totodată, angajații mai speră că va exista o continuare pentru ei la fabrică. Potrivit președintelui sindicatului, există părți interesate: „În industria sârmei, producția continuă încă și vin comenzi. Dacă cineva e interesat de afaceri în această activitate, s-ar putea baza pe angajați pe termen lung.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut