Cea mai mare capacitate de producție a bateriilor electrice din lume a fost creată în Ungaria – şi asta prin investițiile marilor companii sud-coreene, care au făcut din Ungaria emblema europeană a industriei de mașini electrice, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, Péter Szijjártó.

Ministrul a numit remarcabile evoluțiile legate de înnoirea revoluționară a industriei auto. Potrivit acestuia, vântul reînnoirii bate spre est, iar companiile de vârf din acest domeniu își aduc investițiile în Europa. În acest context, Ungaria a intrat cu succes în competiția pentru ele.

El a subliniat că valul de investiţii nu este avantajos doar prin prisma miilor de locuri de muncă noi, traiectoriei semnificative de creștere și creșterii constante a tehnologiei, ci constituie și o oportunitate remarcabilă de dezvoltare pentru întreprinderile mici și mijlocii locale care se pot alătura lanțurilor de aprovizionare.

Şi investiţia de 450 de milioane HUF (1,2 milioane de euro) a companiei interne KTS Metalltechnik Kft. servește, de asemenea, aceluiaşi scop, la care statul contribuie cu 245 milioane HUF (641 milioane de euro), generând astfel treizeci de noi locuri de muncă, subliniază publicaţia Infostart.

Péter Szijjártó crede că Ungaria a devenit „unul dintre liderii mondiali în noua eră a automobilelor”. Și a citat ca exemplu faptul că, în 2010, Ungaria era abia pe locul 35 în lume în ceea ce privește exporturile de baterii, iar acum a urcat pe poziţia a cincea.

Ministrul a descris apoi strategia de politică economică bazată pe muncă a guvernului ca fiind reușită, subliniind că, în pofida crizei din jurul epidemiei de coronavirus, a făcut din anul trecut cel mai productiv an pentru economia maghiară.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare