Singurul vânzător de combustibil LNG din Ungaria, Arelgas Kft., a început să deservească autobuze şi camioane cu gaz natural lichefiat la a doua stație de alimentare. Planurile companiei nu se opresc aici, ci vor urmări deschiderea a circa șapte astfel de stații pe teritoriul țării. Expansiunea are loc în ciuda lipsei alocării stimulentelor guvernamentale, deşi, potrivit organizațiilor profesionale și analiștilor, ponderea vehiculelor grele alimentate cu LNG va ajunge la 30% până la sfârșitul deceniului.

Arelgas a deschis anul trecut prima stație de încărcare lângă autostrada M0,

care a alimentat de atunci zeci de operatori europeni de flote și unele companii autohtone de camioane. Combustibilul LNG are emisii reduse, utilizarea sa nu cauzează costuri suplimentare semnificative pentru operator, ba poate aduce chiar și economii. Vehiculele alimentate cu LNG pot îndeplini pe deplin toate sarcinile de transport de care sunt capabile vehiculele diesel convenționale.

Arelgas are în plan acoperirea întregii ţări cu 6-7 puncte de alimentare într-un timp scurt, ceea ce înseamnă că vehiculele care circulă pe orice autostradă internă vor putea fi reîncărcate cu ușurință. De asemenea, compania dorește să înființeze o fabrică de bio-LNG în Ungaria, iar recent a convenit asupra materiei prime regenerabile necesare pentru aceasta.

Fondată în urmă cu un an la Budapesta, compania Arelgas este deținută majoritar de Polymex AG din Elveția și minoritar de Henrik Domanovsky (fostul președinte al Asociației Clusterului Maghiar de Transport al Gazelor) și Rafael Dusuzsky, cetățean israelian născut în Rusia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare