Unul dintre cei mai mari furnizori de componente auto din lume, compania britanică GKN, va crea 1.500 de locuri de muncă în Felsőzsolca, Ungaria, printr-o investiție greenfield de aproximativ 52 de miliarde HUF (aproape 135 de milioane de euro), a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Péter Szijjártó.

După cum relatează Infostart.hu, la inaugurarea fabricii GKN Automotive Hungary Kft., ministrul a subliniat că producătorul de componente pentru automobile va deservi BMW, Mercedes-Benz, Suzuki și Volkswagen.

Ca urmare a acestui proiect, 200 de noi locuri de muncă ar putea fi create deja în acest an, odată cu predarea celei de-a doua etape a lucrării, și un total de 1.500 de locuri de muncă până la sfârșitul lui 2026. Statul maghiar va oferi sprijin pentru investiție, acesta urmând să fie anunţat public de îndată ce se primeşte acordul Comisiei Europene.

Péter Szijjártó a subliniat că a existat o competiție internațională puternică pentru investiție, pe care Ungaria a câștigat-o, iar ca urmare a construcției fabricii, poziția țării în industria auto globală va continua să se consolideze.

Industria auto a fost mult timp coloana vertebrală a economiei maghiare, valoarea producției din sector atingând aproape 26 de miliarde de euro pentru prima dată anul trecut, iar impulsul pare să continue, după o creștere de 24% în prima jumătate a acestui an.

Companiile britanice angajează peste 50.000 de oameni în Ungaria, iar volumul comerțului bilateral s-a apropiat de 6 miliarde de euro anul trecut.

FOTO: GKN Automotive

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut