Începând cu 1 aprilie, autobuzele și autocarele de peste 3,5 tone, pot fi înregistrate în sistemul electronic de taxare maghiar (HU-GO). Operatorii de autocare/autobuze de până la 3,5 t vor putea plăti în continuare taxa de drum prin achiziția unei viniete electronice de la Serviciul Național de Plată Taxe, iar începând cu 1 aprilie acestea vor fi încadrate în categoria de vehicule D2. Camioanele folosesc HU-GO de peste 10 ani.

Operatorii de autobuze și autocare de peste 3,5 t trebuie:

  • să configureze contul companiei și să înregistreze vehiculele pe site-ul hu-go.hu;
  • să achiziționeze şi să instaleze o unitate de bord (OBU) care poate fi folosită pentru plățile taxelor în Ungaria. După înregistrare, va fi creată automat o platformă de conturi preplătite. În acest fel, compania va avea o relație contractuală cu Administrația Națională a Impozitelor și a Vămilor din Ungaria.

Trafficban.com menţionează că operatorii de autobuze de peste 3,5 t deja înregistrați în sistemul HU-GO sunt rugați să nu utilizeze sistemul de taxare electronică HU-GO pentru plata taxelor până pe 31 martie și să nu folosească OBU-urile lor.

Vehiculele neînregistrate în sistemul HU-GO, pot călători în Ungaria numai după achiziționarea unui bilet de rută, care este valabil doar pentru călătoria dus într-un interval de 24 de ore de la data achiziției. Prețul unui astfel de bilet este nerambursabil.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut