După cum a anunţat Ministerul Construcțiilor și Transporturilor din Ungaria, ca urmare a creşterii inflaţiei, şi taxa rutieră se va majora din toamnă. În acest context, Asociația Transportatorilor Rutieri Maghiari semnalează că acest lucru ar putea face transportul de mărfuri cu până la o cincime mai scump în următoarele luni.

Asociația Transportatorilor Rutieri Maghiari ar dori să negocieze cu Ministerul Construcțiilor și Transporturilor cu privire la sistemul de taxare și revizuirea regulilor pentru accize. Potrivit Infostart, organizația a anunțat: „Din octombrie, taxele din sistemul HU-GO pe 7.300 de kilometri din rețeaua de drumuri maghiare ar putea crește cu 17,6%, iar restructurarea sistemului de taxare de la 1 ianuarie 2024 poate aduce o altă creștere semnificativă a taxelor. Ca urmare, taxa maghiară poate fi una dintre cele mai scumpe din Europa.”

Tibor Árvay, purtătorul de cuvânt al Asociației Transportatorilor Rutieri Maghiari, a declarat pentru RTL Hírado că transportul de mărfuri ar putea fi cu până la o cincime mai scump în următoarele luni, deoarece din ianuarie taxele ar putea fi și mai mari din cauza restricțiilor UE privind protecția mediului. „Nu există serviciu sau produs care să nu includă transportul. E de așteptat ca transportatorii să transmită consumatorilor costul creșterii taxelor de drum”, spune Gábor Dittel, secretarul executiv al Consiliului Naţional al Industriei de Transport al Antreprenorilor Privaţi, subliniind că deja cota de piață a transportatorilor maghiari este în scădere pe plan intern și internațional.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut