MOL a introdus o limită de alimentare de 100 de litri de miercuri, 2 martie, potrivit unui anunţ al companiei. Clienții care dețin un card de combustibil MOL vor continua să își poată încărca vehiculele pe coloanele de înaltă presiune, care sunt utilizate în principal de camioane, autobuze și utilaje agricole. În cazul în care clientul cu card MOL realimentează într-un rezervor, nu într-un vehicul, limita este de 500 de litri pe coloana de înaltă presiune.

Potrivit Infostart, motivul principal al deciziei este acela de a putea oferi suficient combustibil tuturor clienților maghiari, chiar și în timpul lucrărilor agricole care vor începe în primăvară, când cererea va continua în mod tradițional să crească.

Compania petrolieră a reamintit că guvernul maghiar a plafonat luni, 28 februarie, prețul brut de vânzare cu ridicata al carburanților – benzină 95 și motorină – către revânzători, la 480 HUF/litru (1,27 euro/litru). Ca urmare a mutării, MOL are în prezent un venit mediu cu 34,5 HUF mai puțin pe litru (9 cenţi/l), comparativ cu prețul de listă angro valabil vineri (benzină: 501,8 HUF sau 1,33 euro pe litru, motorină: 521 HUF sau 1,38 euro pe litru).

Însă acest lucru se poate schimba în funcție de situația pieței mondiale și de modificarea cursului de schimb dolar-forint, deoarece prețul petrolului Brent a crescut constant din 2014, depășind prețul de 100 de dolari pe baril în unele zile, iar forintul a slăbit semnificativ față de dolar. Toate acestea afectează și prețurile cu ridicata.

MOL a subliniat că va continua să aprovizioneze neîntrerupt clienții, inclusiv consumatorii rezidențiali, atât cu benzină cu cifră octanică 95, cât și cu motorină.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare