Unul dintre mijloacele importante de oprire a creșterii prețului materialelor de construcție poate fi controlul vamal al transporturilor. Ca urmare, peste 30.000 de controale fizice au fost efectuate de către ofițerii financiari în august, descoperind peste 30 de încălcări ale legislaţiei, după cum a declarat András Tállai, subsecretar în Ministerul Finanțelor din Ungaria. Acesta a precizat că anumite materiale și produse de construcții, cum ar fi pietrișul, cimentul, materialele izolante, lemnul și oțelul, pot fi vândute și exportate de pe teritoriul Ungariei, din 17 iulie 2021, numai cu notificare și cu confirmare prealabilă de la Ministerul Inovării și Tehnologiei.

El a adăugat că guvernul a luat în vară o serie de măsuri pentru a stopa creșterea drastică a prețurilor la materialele de construcții, deoarece intervenția statului ar putea reduce costul acestora. Controlul sporit al Administrației Naționale Fiscale și Vamale (VAN) poate sprijini furnizarea de materiale de construcție care să servească în fapt nevoilor familiei, populației și economiei maghiare. Subvențiile de stat se acordă pentru construirea de locuințe și îmbunătățirea locuințelor familiilor și nu pentru creșterea profiturilor suplimentare ale operatorilor, de obicei străini, a declarat András Tállai. „Ofițerii financiari ai VAN au inspectat vehiculele care transportă materii prime și produse de construcții în întreaga țară şi la punctele de trecere a frontierei, atât pe cale rutieră, cât şi feroviară și navală. În urma analizei de risc, ofițerii au efectuat peste 30.000 de controale fizice în august și au descoperit peste 30 de încălcări. S-au aplicat amenzi administrative pentru necomunicarea unui transport sau pentru transporturi inopinate, în valoare de 40% din valoarea netă a materialului de construcție transportat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare