Asociația transportatorilor din Belarus a confirmat UNTRR cã începând cu 25.02.2022 și pânã pe 11.03.2022, operatorii de transport rutier români pot tranzita Belarus fãrã autorizație de transport tranzit de Rusia. Transportatorii români se pot deplasa cãtre orice punct de trecere a frontierei dintre Belarus și UE, inclusiv cu Polonia.

Ministerul Afacerilor Externe din România a informat UNTRR cã începând cu 25.02.2022, poliția de frontierã românã suspendã cerința prezentãrii vizei române la intrarea în România tuturor celor care pãrãsesc Ucraina fie direct, fie prin punctele de trecere a frontierei cu R. Moldova, care se refugiazã sau tranziteazã România spre țara de destinație. În aceastã categorie intrã și conducãtorii auto ucraineni sau turci.

„În ceea ce privește rutele alternative pentru întoarcerea camioanelor în România, ocolind Ucraina, recomandãm deplasarea spre Letonia, pe la punctul de trecere a frontierei Terehova – Buracki”, precizează UNTRR, subliniind că pot consulta timpii de așteptare la frontierã aici.

UNTRR oferă sprijin transportatorilor rutieri români pentru repatrierea șoferilor români aflați în Ucraina și în Rusia.

De asemenea, UNTRR pune la dispoziția transportatorilor români adresa de e-mail office@untrr.ro unde aceștia pot comunica coordonatele camioanelor aflate în Ucraina și Rusia. În vederea transmiterii cãtre autoritãți sunt necesare urmãtoarele date: numele și datele de contact ale șoferilor, numãr înmatriculare și poziție camion, datele de contact ale firmei. Persoanã contact UNTRR pentru telefon, sms, Whatsapp: Delia Costescu, +40 720 999 258.

UNTRR acționeazã și va acționa și în continuare pentru anunțarea transportatorilor referitor la traseele optime de revenire în țarã a camioanelor.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare