Operatorii de transport rutier comercial se află la limita supraviețuirii din cauza creșterii inflației și a prețului la carburanți, pe fondul conflictului din Ucraina, semnalează Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR.

„Unele firme de transport rutier sunt deja în pragul falimentului, iar dacă transportul rutier nu funcționează corespunzător, lanțurile de aprovizionare deja perturbate de conjunctura actuală, vor fi afectate și mai mult, până la blocaj. Cei mai mari perdanți vor fi clienții transportatorilor, cetățenii și întreprinderile care vor avea de suferit în situaţia în care costurile transportului rutier vor scăpa de sub control”, atrage atenţia UNTRR.

Ca urmare, UNTRR solicită Guvernului și Parlamentului României următoarele măsuri pentru a combate efectele crizei actuale:

  1. Reducerea prețurilor la carburanți (prin subvenționare, reducere taxare accize și TVA), indexarea costului carburantului în timp real şi reducerea termenelor de platăla 15 zile;
  2. Suspendarea plăților ratelor la leasing, creditelor bancare, taxelor și impozitelor locale pe o perioadă de3 luni pentru asigurarea fluxului de numerar, precum şi introducerea unor ajutoare de minimis pentru transporturile comerciale.

Click aici pentru a vizualiza Documentul de poziție UNTRR cu privire la criza actuală prin care trece industria de transport rutier din România și măsurile pentru reducerea prețului la carburanți și amânarea plății finanțărilor, taxelor și impozitelor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare