În Franţa, pe o piață dificilă, prețurile transportului rutier au crescut ușor în aprilie 2023, comparativ cu martie 2023, până la o medie de 1,609 de euro pe kilometru parcurs. Situația transportatorilor variază însă, în funcție de mărimea și puterea lor de negociere, precizează Upply în noul barometru.

Pe parcursul lunii aprilie, criza socială a continuat să se exprime în Franța sub formă de greve sau demonstrații. După ce a înregistrat cea mai puternică expansiune din ultimele zece luni în martie, activitatea economică franceză a stagnat în aprilie. Indicele Flash Composite al S&P Global, care măsoară activitatea din sectorul privat, a ajuns la 52,4 în aprilie, în scădere de la 53,8 în martie.

Contracția este confirmată şi de sectorul de producție. Potrivit S&P Global, deteriorarea foarte bruscă a cererii a dus la „cea mai mare scădere a nivelurilor de producție din mai 2020 până acum”. Pe de altă parte, serviciile au condus economia, indicele ajungând de la 53,9 în martie, la 54,6 în aprilie.

În această perioadă, conform datelor preliminare Upply, prețurile transportului rutier au crescut cu 0,4%, ceea ce constituie o creștere modestă, dar remarcabilă pe o piață franceză pesimistă: conform ultimului sondaj trimestrial privind situația transporturilor, publicat de FNTR, 51% dintre manageri au declarat că sunt nemulțumiți de situația afacerii lor în primul trimestru al anului 2023, față de 42% în trimestrul precedent.

În aprilie, prețul mediu de transport în Franța a fost de 1,609 EUR pe kilometru parcurs. Creșterea rămâne de data aceasta încă minoră, dar surprinde prin faptul că nu a fost prezent niciun factor de inflație pe piață.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare