UPS și-a continuat expansiunea pe piața logisticii medicale prin achiziționarea MNX Global Logistics, un furnizor de servicii de curierat și logistică cu o durată critică ce are o expunere deosebită în sectorul sănătății.

Kate Gutmann, președintele UPS International, Healthcare and Supply Chain Solutions, e de părere că achiziția „va spori fiabilitatea și viteza la nivel global, în special pentru clienții UPS Healthcare”. În special, UPS a citat „capacitățile MNX în domeniul radio-farmaceutic și al logisticii cu temperatură controlată”, care „va ajuta UPS Healthcare și filiala sa de logistică pentru studii clinice Marken să răspundă cererii tot mai mari din industria sănătății”.

Referirea la Marken este notabilă, sunt de părere analiştii Ti, deoarece achiziționarea acestui furnizor de logistică cu sediul în Marea Britanie a determinat UPS să fie un furnizor de logistică de top. Se crede că sinergiile dintre UPS și Marken au fost considerabile, UPS oferind acces la capacitate de transport de marfă ieftină și disponibilă pe rute critice.

MNX, cu sediul în California, deşi are o prezență globală, cu capacități atât în Asia, cât și în Europa, pare concentrat în special pe SUA. Se pare că atracția sa este în capacitatea de a consolida rețeaua existentă a UPS, mai degrabă decât să adauge vreo nouă capacitate de transformare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut