Contextul a fost o decizie ilegală a autorităților de la Bruxelles în 2013, care a interzis o fuziune între UPS și TNT, o companie activă în aceeași industrie.

Serviciul de coletărie UPS a eșuat într-un proces de peste un miliard de dolari împotriva Comisiei UE la Curtea Europeană de Justiţie. Contextul a fost o decizie ilegală adoptată de autoritățile de la Bruxelles în 2013, care a interzis o fuziune între UPS și TNT, o companie care activa în aceeași industrie. Instanța a decis acum că UPS nu a putut furniza suficiente dovezi că greșelile Comisiei UE de a interzice fuziunea au cauzat pretinsul prejudiciu.

După cum a subliniat instanța, trebuie să existe o legătură directă între încălcare și prejudiciul suferit. Nu este sigur că fuziunea dintre UPS și TNT ar fi trebuit să fie aprobată dacă CE nu ar fi greșit în decizia sa. Prin urmare, instanța a respins cererea de despăgubire în valoare de aproximativ 1,7 miliarde de euro.

În acest context, două companii irlandeze de transport aerian de marfă solicitaseră la rândul lor despăgubiri pentru profituri pierdute în valoare de 263 de milioane de euro. Înainte de decizia Comisiei UE, companiile ajunseseră la acorduri cu TNT care nu s-au concretizat din cauza fuziunii eșuate cu UPS. Companiile nu au dovedit că decizia Comisiei UE de la acea dată conținea încălcări suficient de calificate ale dreptului Uniunii pentru a justifica o cerere de despăgubiri. Prin urmare, instanța a respins acțiunea ca nefondată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare