De la înființarea sa în Seattle, SUA, acum 113 ani, UPS a dezvoltat și rafinat cele mai eficiente, sigure și durabile metode de transport multimodal de mărfuri. Compania operează o gamă întreagă de vehicule comerciale pentru a livra zilnic peste 24 de milioane de pachete în întreaga lume.

Flota de vehicule comerciale UPS parcurge aproape cinci miliarde de kilometri anual și include cea mai mare flotă privată de vehicule cu combustibil alternativ din SUA. Compania are, la nivel global, 10.779 de șoferi activi cu peste 25 de ani de conducere fără accidente.

Complexitatea rețelei de transport rutier UPS necesită o varietate de vehicule de dimensiuni diferite pentru livrarea fără probleme a coletelor către companii și consumatori. UPS a constatat că, pentru operațiunile sale atât în ​​SUA, cât și în Europa, desfășurarea Eco-camioanelor este esențială pentru misiunea sa continuă de a crește eficiența și de a reduce impactul asupra mediului.

Prin urmare, UPS solicită guvernelor din întreaga lume să sprijine proiectele pilot Eco-truck, care sunt permise în prezent doar în 18 țări, în vederea îmbunătățirii continue a sistemelor de transport rutier.

În SUA, UPS operează o varietate de configurații de remorci de la cele simple, la cele duble și triple, inclusiv camioane Eco. Aceste vehicule mai lungi sunt restricționate pe unele autostrăzi din 17 state, mai ales în partea de vest a țării.

Anul trecut, UPS a parcurs peste 36 de milioane de mile cu camioane ecologice și a avut doar 11 accidente, aceasta fiind cea mai mica rată obținută cu orice configurație de camioane din flota UPS.

În UE, UPS a crescut treptat utilizarea camioanelor ecologice. În 2006 și 2007, compania a participat cu succes la un proces în Renania de Nord-Westfalia a Germaniei, realizând o reducere a consumului de combustibil de 21.700 litri pe 70.000 de kilometri. UPS și-a redus emisiile de CO2 pe traseele Eco-truck cu 26%, comparativ cu transportul aceluiași volum cu camioanele obișnuite.

Astăzi, UPS operează 31 de camioane ecologice în Germania, 26 în regiunea nordică și a început și în Spania și Olanda. Astfel, compania poate muta același volum în timp ce conduce cu 5,4 milioane de kilometri mai puțin.

Pe scurt, camioanele ecologice permit UPS-ului să deplaseze mai multe mărfuri, cu mai puțin combustibil și emisii mai mici, obținând în același timp rezultate de siguranță superioare. Dacă Eco-camioanele ar fi autorizate să opereze în mai multe state membre ale UE și peste granițele interne ale UE, avantajele ar fi enorme.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare