Pandemia de coronavirus și incertitudinea din jurul vânzării companiei generează reacţii în lanţ, inclusiv concedierea a circa 60 de angajați de către Bergen Engines. Potrivit mass-media, angajații au fost anunțați deja, iar concedierile vor începe la sfârșitul lunii și vor dura până la sfârșitul lui ianuarie.
Potrivit directorului de comunicare al Bergen Engines, Merethe Fjeldstad, operațiunile vor fi reduse cu aproximativ 30% din cauza comenzilor prea puține.
Potrivit mass-mediei norvegiene, pandemia și incertitudinea din jurul vânzării companiei sunt factori care contribuie la disponibilizările actuale.
“Concedierile de dinainte de Crăciun sunt extrem de neplăcute şi afectează întreaga economie.”
S-au creat furori despre Bergen Engines încă de la începutul acestui an, când Rolls-Royce a vrut să vândă compania unei firme ruseşti care avea legături cu Vladimir Putin. Guvernul a primit atunci critici puternice pentru că a aprobat vânzarea și, în cele din urmă, a trebuit să o oprească. Motivul pentru aceasta a fost că Bergen Engines produce motoare pentru sectorul maritim, unde Forțele Armate sunt un client major. Prin urmare, vânzarea a fost oprită din motive de siguranță. În cele din urmă, au fost găsiți noi proprietari – Langley Holdings – care au ales să se concentreze mai mult pe producția de energie verde.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut