Rețeaua organismelor europene de control al traficului, Roadpol, anunţase pentru săptămâna 8-14 august 2022 un control sporit al vitezei pe şoselele europene, în cadrul acţiunii Speed. Atenţia va fi însă cu atât mai mare cu cât urmează un weekend de sărbătoare legală care va aduce creşteri importante ale traficul rutier la nivel naţional şi internaţional.

Operațiunea Roadpol Speed este o acțiune paneuropeană coordonată de poliția rutieră din fiecare țară membră Roadpol și are loc pe drumurile europene de două ori pe an, pe lângă activitățile zilnice la nivel național ale poliției rutiere pentru combaterea vitezei.

În trafic au loc în fiecare zi un număr mare de coliziuni. În multe cazuri, consecințele se limitează la pagubele materiale aduse vehiculelor afectate, iar utilizatorii drumurilor afectați sunt uneori foarte speriați. Din păcate, există însă şi multe accidente în care utilizatorii drumurilor sunt răniți sau ucişi. Cauzele acestor accidente sunt foarte diverse, însă una dintre cele mai frecvente cauze este VITEZA.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare