Având în vedere că la utilizarea Sistemului RO e-Transport apar anumite situații pe care legislația aferentă nu le precizează clar, Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) a adresat o scrisoare Ministerului Finanțelor prin care solicită clarificarea fiecărui caz în parte.

USER precizează că nu numai membrii – companii de transport, logistică și expediții de marfă – au adresat întrebări cu privire la Sistemul RO e-Transport, ci și clienți de-ai membrilor (producători, importatori, exportatori etc).

Întrucât aceste situații întâlnite în practică, și, probabil, multe altele, nu au încă un răspuns, și ținând cont că legea se adresează unui număr foarte mare de companii care nu au reușit încă să se acomodeze cu Sistemul RO e-Transport, USER a solicitat Ministerului Finanțelor amânarea cu un an a intrării în vigoare a sancțiunilor la transport rutier internațional, prevăzută la 1 iulie 2024.

Pentru lămuriri privind Sistemul RO e-Transport, puteţi scrie la office@user.ro, iar USER va solicita răspuns autorităților.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut