Uzbekistanul și Rusia au convenit asupra dezvoltării coridoarelor logistice, potrivit declaraţiei Ministerului Investițiilor și Comerțului Exterior din Uzbekistan.

Vicepremierul Uzbekistanului, Sardor Umurzakov, s-a întâlnit cu omologul său rus Aleksey Overchuk în capitala Tașkent pentru a discuta o gamă largă de aspecte legate de cooperarea comercială și economică. Oficialii din cele două ţări au semnat un acord pentru dezvoltarea coridoarelor logistice și crearea infrastructurii necesare pentru aceasta. Documentul include măsuri prioritare pentru construirea infrastructurii necesare și organizarea serviciului logistic adecvat. Potrivit ministerului, părțile au stabilit forma de interacțiune bilaterală pentru îmbunătățirea procedurilor vamale, sanitare și fitosanitare și simplificarea procedurii de circulație a mărfurilor între cele două țări, plus o cooperare bilaterală în domeniul digitalizării.

Acordul include, de asemenea, măsuri practice speciale pentru punerea în aplicare a proiectelor de infrastructură, în special pentru crearea de centre de distribuție agricole și en-gross. În special, părțile au în vedere organizarea de trenuri bloc regulate “Agroexpress” în conformitate cu principiul “coridorului verde”, care asigură că timpul maxim de livrare a produselor agricole din Uzbekistan în Federația Rusă nu depășește cinci zile. Agroexpress este un serviciu special al Logisticii Căilor Ferate Ruse și al Centrului de Export rusesc pentru livrarea de produse agricole și mărfuri în China, Turcia și țările CSI folosind trenuri de containere de mare viteză.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare