În presa poloneză circulă în continuare ştirile despre posibila achiziţie de către Mol a reţelei de benzinării Lotos, din Polonia, care deţine circa 700-800 de unităţi. Deşi Mol a confirmat ultima dată în august anul trecut că e interesată de piața poloneză de retail, știrile nu au fost reconfirmate recent.

Mol va cumpăra benzinării de la compania petrolieră poloneză Lotos, a informat postul comercial polonez Radio Zet, iar informaţia a fost preluată şi de publicaţia maghiară Infostart; decizia finală se pare că va fi anunțată însă săptămâna viitoare.

Vânzarea unei părți din benzinăriile Lotos este legată de preluarea planificată a furnizorului polonez de combustibil și energie PKN Orlen. Comisia Europeană a condiționat preluarea de vânzarea a 80% din stațiile de alimentare ale Lotos (389 unităţi) și a unui pachet de 30% din rafinăria companiei din Gdansk. Acest lucru este de așteptat să ofere cumpărătorului dreptul la aproape jumătate din producția de motorină și benzină a rafinăriei, oferind în același timp acces la infrastructura vitală de depozitare și logistică. O altă condiție este vânzarea a nouă depozite de combustibil către un operator logistic independent și construirea unui nou terminal de import de combustibil pentru avioane la Szczecin, care – după finalizare – ar urma să fie predat acestui operator.

Potrivit Radio Zet, benzinăriile vor fi cumpărate de Grupul Mol împreună cu cel de-al doilea mare producător de petrol din lume, Saudi Aramco, din Arabia Saudită.

Rețeaua Lotos include aproximativ 700-800 de benzinării, care pot costa în medie 1,5-2 milioane de dolari per unitate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare