Nevoia acută de aprovizionare cu produse de strict necesitate, de la alimente la combustibil, împinge Marea Britanie spre soluţii bizare de a rezolva criza generată de lipsa șoferilor de camioane. Guvernul se află acum în căutarea oricărei soluții pentru a evita adoptarea măsurii solicitate de mult timp de asociațiile transportatorilor rutieri și de companii, de deschidere a pieţei pentru imigranţi, pentru a readuce măcar acei șoferi străini care s-au întors în ţările lor la începutul pandemiei și care nu au putut reveni din cauza restricțiilor Brexit.

Astfel, după scrisoarea trimisă de subsecretarul pentru transport, Charlotte Vere, tuturor pensionarilor care dețin licențe C și CE pentru a reveni la volan, ministrul justiției Dominic Raab a propus, într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Spectator, să îi pună la volan pe cei condamnați la pedepse „comunitare”, de muncă în folosul societăţii. În acest fel, spune Dominic Raab, există două avantaje: primul este creșterea numărului de vehicule industriale aflate în circulație și al doilea ar fi împiedicarea întoarcerii acestora la infracțiuni.

Amintim că ministrul britanic al Justiţiei a respins anterior cererea făcută de opoziția laburistă de a elibera 100.000 de vize de imigrare pentru șoferi, argumentând că țara va deveni astfel dependentă de lucrătorii străini și că această soluție ar reduce salariile actuale. Paradoxal, Dominic Rahab este fiul unui imigrant din fosta Cehoslovacie. Ministrul ar fi în continuare disponibil pentru a trimite solicitanții de azil în cabină în timp ce cererile lor sunt evaluate. Potrivit unor estimări, aproximativ 33.000 de oameni din Marea Britanie așteaptă această decizie, cu un timp care depășește un an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut