Compania daneză de transport și logistică DSV A/S este interesată să achiziţioneze divizia de expediţii a rivalului american C.H. Robinson Worldwide. Potrivit Reuters, DSV, care urmărește să se extindă în America de Nord, s-a întâlnit săptămâna trecută cu un mic grup de investitori, iar în cadrul întâlnirii şi-a exprimat intenţia de preluare a C.H. Robinson, care i-ar oferi acces critic la căile comerciale trans Pacifice. Tranzacţia ar putea presupune un preţ de până la 9 miliarde de dolari.

DSV, evaluată la 34 de miliarde de dolari, a semnalat de multă vreme interesul pentru extinderea în America de Nord și a indicat anterior că ar dori să se dezvolte prin fuziuni și achiziții pe fondul unui mediu robust de negociere în sectorul logistic global. În ultimii ani, DSV a făcut o serie de achiziții, inclusiv Agility Public Warehousing Co în 2021 și Panalpina Welttransport Holding în 2019.

De cealaltă parte, C.H. Robinson a ajuns în februarie la o înțelegere cu firma de investiții Ancora Advisors. Ca parte a acordului, compania a numit imediat doi noi directori și a format un comitet pentru a explora opțiunile strategice.

Compania de servicii financiare Morgan Stanley este de părere că achiziţia de către DSV a diviziei de expediţii a C.H.Robinson ar putea fi bună pentru ambii jucători. „O potențială fuziune între grupul danez de logistică DSV și C.H.Robinson este logică și ar putea avea sens pentru ambele părți”, evaluează Morgan Stanley situaţia, citat de The Fly.

Reprezentanții DSV și ai C.H.Robinson nu au comentat informația, precizează Reuters.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare