Costurile fixe extrem de mari, combinate cu marje minime, fac din transportul rutier o industrie foarte îndatorată, iar cifrele celui mai recent raport BIG InfoMonitor din Polonia confirmă asta.

După cum relatează 40ton.net, valoarea totală a ratelor și facturilor pe care transportatorii nu le-au plătit la timp se ridica la un record de 2,02 miliarde PLN (circa 462 de milioane de euro) la sfârșitul lui noiembrie 2023. Aceasta reprezintă o creștere de 10,7% față de datele din anul precedent. În aceeaşi perioadă de timp, creșterea datoriei restante pentru toate industriile din Polonia a fost mult mai mică, ridicându-se la mai puțin de 8%.

În plus, anul trecut, fiecare a patra companie de transport din Polonia a avut probleme cu lichiditatea financiară. După cum subliniază BIG InfoMonitor, principalul motiv al acestei situaţii este incapacitatea contractanților de a plăti transportul la timp, deşi anul trecut au fost observați și factori noi, precum o creștere prea rapidă a costurilor de exploatare și o lipsă de comenzi pe piața de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut