Van Moer Logistics intră în Germania prin achiziția Holtstieger GmbH. Pe de o parte, această achiziție deschide piața germană pentru Van Moer, dar semnificația sa strategică este și mai mare.

Holtstieger este o companie relativ mică: are 20 de vehicule și 5.000 m2 de depozitare în Nettetal, lângă granița cu Olanda. Compania a realizat o cifră de afaceri de 4 milioane de euro în 2020 cu 30 de angajați. Holtstieger este specializată în principal în transportul de mărfuri paletizate, dar efectuează şi transporturi ADR, iar aceste caracterstici le căuta Van Moer Logistics.

„Vrem ca astfel să ne extindem în continuare serviciile către sectorul chimic. Multe companii chimice sunt situate în zona Ruhr”, spune proprietarul și CEO-ul Jo Van Moer. „Întotdeauna strategia noastră a fost să ne urmăm clienții, iar asta ne aduce azi în Germania; dar ambiția noastră este să-i deservim din mai multe locații internaționale. Achiziția Holtstieger este un început al activităților noastre de transport din Germania și, pe termen lung, intenționăm să oferim conceptul all-in-one, inclusiv depozitare și logistică cu valoare adăugată și în Germania.”

Jo Van Moer nu ascunde, totuși, că această locație suplimentară din Germania este strategică la un alt nivel. „Acest lucru îi va permite lui Van Moer să-și extindă în continuare grupul de șoferi, deoarece, odată cu iminentul Pachet Mobilitate, compania dorește să se înarmeze împotriva penuriei acute de șoferi din propria țară. În Belgia atingem limitele pieței muncii, zeci dintre cele 500 de camioane ale noastre stau nemișcate în fiecare zi pentru că nu găsim șoferi. Acum însă putem constitui un grup suplimentar de șoferi în Germania. Vrem să evităm cu orice preț scenariul văzut în Marea Britanie.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare