Din noiembrie 2021, primul camion cu hidrogen de la CMB Tech, care poate funcţiona şi pe motorină, va fi implementat de Van Moer Logistics. Acest camion este folosit pentru livrarea mărfurilor către supermarketurile Delhaize din Belgia.

Prezentarea prototipului de către CMB Tech s-a făcut în iunie. Camionul are la bază un Ford F-Max și nu necesită pilă de combustie. Hidrogenul servește aici drept combustibil într-un motor diesel convențional. Dacă este necesar, motorul poate funcționa integral și pe motorină. Datorită acestei tehnologii dual fuel, vehiculul are o autonomie de 500 km cu rezervorul plin de hidrogen și este, de asemenea, mai ușor. În principiu, această tehnologie este și mult mai ieftină. „Folosind motorul diesel și transmisia existente, putem reduce costul de investiție la o treime”, a declarat Alexander Saverys, CEO CMB Tech. El speră că testarea acestui prim camion cu hidrogen este un prim pas către lansarea mai multor camioane similare pe drumurile europene în 2022.

Din noiembrie, camionul se va alătura flotei de transport Van Moer Logistics. Acesta va fi folosit pentru transport între centrul de distribuție al Delhaize din Zellik și supermarketurile din regiunea Anvers. După faza de testare de 12 luni, se va examina modul în care tehnologia poate fi implementată în continuare în flota de camioane Van Moer Logistics. „Obiectivul este să funcționezi 100% cu hidrogen, dar în viața de zi cu zi pe drum trebuie să ții cont de factori imprevizibili precum ambuteiajele și timpii de așteptare. Datorită rezervei de motorină, nu ne îngrijorăm că vehiculul rămâne fără combustibil în mijlocul călătoriei. Aplicând această tehnologie la noile camioane pe care le cumpărăm astăzi, putem continua să funcționăm ca de obicei”, a declarat Jo Van Moer, fondator și CEO Van Moer Logistics.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut