Poliția din Ludwigsburg, Germania, a organizat la începutul săptămânii o vânătoare de camioane cu iluminare modificată. Şase astfel de vehicule grele au fost scoase de pe autostrada A81, dar şi un Sprinter de 3,5 tone.

Agenţii germani au căutat orice abatere de la iluminatul din fabrică pe camioane, inclusiv culoarea greșită a luminilor, metode de montare neoriginale sau număr excesiv de puncte de lumină. Aceştia au fost deranjați chiar și de excesul de iluminare laterală de marcaj în culoarea portocalie, deşi era reglementată pentru acest loc.

Şoferii acestor vehicule au fost amendați cu câte 180 de euro, iar împotriva transportatorilor au fost inițiate proceduri administrative, acuzându-i că își păstrează vehiculele în stare tehnică proastă. Mai mult, aceştia au primit interdicţia de a-şi continua cursa până când mașinile erau aduse în conformitate cu reglementările.

Poliția a lansat și un apel către transportatori, precizează 40ton.net, publicând un fragment tradus din germană: „Aceste modificări nu sunt permise și pot pune în pericol alți utilizatori ai drumului, ducând la interpretarea greșită a semnalelor vizuale. La inspecția tehnică, acestea trebuie considerate drept defecte grave. Transportatorul este responsabil pentru vehicul și pentru menținerea acestuia în stare tehnică bună. În cazul în care nu poate livra marfa la timp din cauza interdicției de a conduce, va suferi pierderi financiare suplimentare. În plus, în cazul unui accident rutier, poate avea probleme cu obținerea integrală a despăgubirilor.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare