Vânzările AvtoVAZ de vehicule pentru pasageri și vehicule comerciale ușoare Lada în Rusia au scăzut cu 30,7% în noiembrie, până la 26.400 de unități.

“Situația privind furnizarea de componente electronice se îmbunătățește treptat, dar este încă prea devreme pentru a prezice momentul exact al încheierii acestei crize. Luăm toate măsurile posibile pentru a minimiza impactul asupra volumelor”, a declarat Nicolas More, președinte AvtoVAZ.

Totodată, conform rezultatelor din primele 11 luni ale acestui an, AvtoVAZ a înregistrat o dinamică pozitivă a vânzărilor, cu 320.800 de mașini comercializate în ianuarie-noiembrie (+6% față de 2020).

Cea mai mare cerere a fost pentru seria Vesta, cu 9.035 de unități vândute în noiembrie, urmată de seria Lada, cu 7.231 de vehicule comercializate. Mașinile din seria Largus au ocupat locul al treilea. Vânzările totale de versiuni pentru pasageri și de vehicule utilitare ușoare au fost de 5.037 de unităţi.

Cu aceste rezultate, atât în noiembrie, cât şi în primele 11 luni din 2021, marca își menține poziţia de lider în Rusia.

AvtoVAZ produce vehicule și componente pentru două mărci: Lada și Renault. Unitățile de producție ale AvtoVAZ sunt situate în Togliatti – AvtoVAZ JSC, Lada Zapad Togliatti OJSC, precum și în Izhevsk – Lada Izhevsk LLC.

Produsele marca Lada constau din cinci familii de modele: Vesta, Xray, Largus, Granta și Niva.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut