Business-ul de autobuze a crescut cu 19% în 2023 pentru MAN Truck & Bus. Grupul a livrat 116.000 de vehicule la nivel global pe parcursul anului, cu o creștere de 37% față de anul precedent. În plus, s-au vândut 11.600 de motoare, iar vânzările de camioane au evoluat pozitiv, crescând cu 44% de la an la an, până la aproximativ 83.700 de unități.

Vânzările de autobuze MAN au crescut anul trecut cu 19%, până la aproximativ 5.700 de unități. „Toate segmentele au înregistrat o creștere puternică, în special piața autocarelor, care s-a redresat după pandemia de coronavirus. Vânzările de autocare s-au dublat la peste 1.100 de vehicule”, raportează MAN.

Grupul se concentrează pe dezvoltarea activităților de mobilitate electrică. „În timp ce, în 2022, au fost vândute 263 de autobuze electrice urbane, cifra a crescut la 771 de vehicule până în 2023”, anunţă MAN, potrivit Sustainable Bus. Odată cu lansarea pe piață a eTruck în octombrie, MAN continuă să-și urmărească în mod sistematic strategia de decarbonizare a parcului de vehicule. „Până în 2030, jumătate din toate camioanele MAN noi și aproximativ 90% din toate autobuzele urbane noi vor avea o propulsie cu baterie electrică. Se lucrează deja și la autocarul electric al viitorului”.

Afacerea cu autoutilitare a crescut și ea semnificativ. MAN Truck & Bus a depășit cifrele pre-pandemice și a livrat mai multe camionete decât oricând (26.600 de unităţi, adică +23%). Afacerea externă cu motoare poate raporta al doilea cel mai de succes an din istoria sa, după 2014. Aproximativ 11.600 de motoare au fost vândute, mai mult de jumătate dintre ele către sectorul agricol. „După niște ani provocatori, ne-am întors pe drumul spre succes. Am reușit să câștigăm puncte cu portofoliul de produse inovatoare și serviciile orientate către clienți, acesta fiind unul dintre motivele pentru care exercițiul financiar 2023 ne-a adus vânzări record în unele cazuri. Datorită performanței puternice a echipei în toate domeniile companiei, am reușit să răspundem cererii extrem de ridicate în cel mai bun mod posibil și să livrăm mai multe vehicule și motoare decât am avut de ani de zile”, declară Friedrich Baumann, Chief Sales and Customer Solutions Officer la MAN Truck & Bus SE.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut